mandag 2. februar 2015

Samuelkonferansen 2014


Helgen 3.-5. oktober 2014 ble Samuelkonferansen 2014 arrangert i Nordmarkskapellet i Oslo. JussNavigatørene stilte mannsterke opp med to deltakere. Vi tok flyet til Oslo fredag 3. oktober, og fikk gleden av å besøke biblioteket på juridisk fakultet i Oslo, før vi møtte resten av deltakerne ved Nasjonalteateret. T-banen tok oss til Frognerseteren, og derfra gikk vi rundt en time i marka før vi var fremme ved vår destinasjon, Lagshytta ved Nordmarkskapellet.

På gåturen fikk vi god anledning til å bli litt kjent med studentene fra Universitetet i Oslo. Det er kristne jusstudenter fra UiO som arrangerer konferansen, og har de siste årene oppsummert det kristne arbeidet som foregår på universitet. Derfor ligger det både mye arbeid bak og ikke minst mange forventninger til helgen.

Årets tema var Nestekjærlighet. Helgen bestod av mange nye bekjentskaper, foredrag fra Sindre Frøyshov om hans erfaringer fra JussBuss, Jorunn Hallaråker fra KrFs stortingsgruppe samt bibelundervisning av Ole Andreas Olafsrud. I tillegg gir den gode beliggenheten gode turmuligheter, som ble utnyttet. Konferansen innbyr til mange gode samtaler foran peisen, og noe av formålet er å bevare kristen identitet i møte med jusstudiet, og dette opplevde vi i praksis gjennom den lave terskelen for å snakke om vanskelige og personlige problemstillinger.

JussNavigatørene hadde en særdeles positiv opplevelse, på tross av utedoer. Konferansen er unik, og deltakerne fra JussNavigatørene oppfordrer på det sterkeste til å ta turen neste år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar